lunes, 6 de febrero de 2017

VideoNot.es: recursos per dur a terme a l’aula

(Imatge extreta de google imatges)
A part de reflexionar i aportar diferents idees sobre l'aprenentatge i les TIC, també tractarem eines, estratègies i recursos que com a docents és important que coneguem. Avui us presento el programa VideoNot.es, un programa que es troba a les aplicacions de Google Chrome (Chrome Web Store). El Videonot.es és una aplicació o una eina que ens permet fer en un vídeo el que podem fer en un text escrit (remarcar allò que és més important). A continuació, exposo un seguit d'instruccions per tal de fer funcionar el VideoNot.es

Com funciona Video Not:
  1. Obrim l’aplicació Video Not que es troba a les aplicacions de Google Chrome
  2. Obrim el vídeo i copiem la seva URL
  3. A l’aplicació inserim l’enllaç del vídeo
  4. A la dreta apareix un full en blanc on es pot anar escrivint directament
  5. Per poder escriure es pot fer pausa en el vídeo o escriure simultàniament a mesura que el vídeo va avançant.
  6. Quan creem una nota i comencem a escriure apareix el minut del vídeo en què hem escrit aquell apunt (automàticament)
  7. Avantatge: mentre escric el text, puc canviar el vídeo i seguir prenent notes en el mateix document, fet que em permet comparar diversos vídeos i poder saber en quin moment es troba allò que hem citat o que volem remarcar de cada un dels vídeos.
  8. Per desar-lo cal clicar l’icona del disquet, i automàticament es desa a Google Drive, creant-se una carpeta a la “Meva unitat” anomenada Video Not.es
  9. Els vídeos que anem desant es van emmagatzemant a la carpeta de Google Drive per ordre, en funció de la data en què l’hem creat (en el cas que no canviem el nom del vídeo).

Per poder complementar el decàleg realitzat anteriorment, adjunto un vídeo titulat "Utilizar videonot.es para guiar el visionado de materiales de Youtube", on s'explicita pas a pas i de forma visual els passos a seguir per poder emprar aquesta aplicació.


(Vídeo extret de https://www.youtube.com/watch?v=2dnKhOuH94g) 

Per finalitzar amb aquesta petita entrada, cal esmentar les possibilitats positives que aquesta aplicació de Google Chrome ens ofereix. En primer lloc pot ser una bona eina per poder compartir un vídeo comentat amb altres persones, o per treballar amb els infants a l'aula. Així doncs, com que és una aplicació de Google Chrome, la podem guardar a la barra d'aplicacions o eines del nostre usuari de Chrome, i d'aquesta manera podrem fer ús d'aquesta barra d'eines personalitzada des de qualsevol ordinador en què iniciem sessió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario